Revingehed 2005

Helgens jaktprov på Revingehed en makalös succé för Björnfoten. Hundar ur vår B-kull knep 1:a, 2:a och 3:e platsen. Beta åkte hem med fantastiska 69 poäng.

Hemresan från Skåne kändes relativt lätt, trots en lång dag med mycket drevande efter hare. Alla 4 Björnfötter som åkte till Revingehed lyckades osedvanligt bra och åkte hem med mycket höga poäng. Att lyckas lägga beslag på 1:a, 2:a och 3:e bästa hund hade nog ingen drömt om. Att vi hade hyggliga hundar viste vi nog. Bellman hade lite otur med sina harar samt att 0:a apporten, men trots detta uppgick slutpoängen till 51.

Dagen började något tungt då vi fick gå en timme för den första haren och två för den andra. Sedan lättade det lite och alla fick sina harar timmen efter lunch. Sedan gick resten av momenten i ett rasande tempo.

Ett stort tack från Micke & Sabina för väl framförda hundar.

RESULTAT

SE BIANCAS DOMARKTIK

Jens tar emot pris för provets bästa hund.

Hemligheten bakom framgångarna

Som uppfödare hade jag nog gärna påstått att den endast låg i hundmaterialet. Men det är nog inte hela sanningen, om jag ska vara ärlig. Jag tror att en hel del låg i vår acklimatisering.

Joakim (Bellman), Jens (Beta) och jag med (Bianca) åkte ner lite tidigare till skåne. Jag är övertygad om det är viktigt att låta hunden få chansen vänja sig vid nya miljöer, underlag mm. Det är en stor sak för en unghund bara att sova i en ny stuga, och det kanske med främmande hundar, som det var i vårt fall. Att åka ner till Skåne och bara släppa ut en unghund är nog lite orättvist mot hunden.

Intressant nog gjorde Balou den ”bästa” haren. Han kom direkt till skåne från hjärtat av Sörmland.

Men man kan ha fantastiskt trevligt i Skåne en dag eller två. Vi började med ett besök hos Mikael Tham. Fortsatte runt Österlen med besök i Haväng, lunch i Simrishamn och sedan en lat eftermiddag vid Ale stenar.

Jens med en hoper ”Björnfötter” vid Haväng, en otroligt vacker plats med kilometerlånga sandstränder.

Lite aktivt hundliv vid Ale Stenar

Jens igen

Joakim har funnit stor nytta i sin Vorsteh, en riktig fullbrukshund.

Sista finslipningen inför provet var grillfest med våra vänner från Kärrmarkens. Jonas, Anders & Labbe. Vi snackade till oss många härliga poäng under kvällen.

Det gick inte dåligt för våra ”kusiner” från Kärrmarkens heller. Alla godkända med bra betyg. Det var nog grillfesten som gjorde´t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>