Hofgeismar 2005

2005-04-12

JAKTPROVET I TYSKLAND

Vi är nu väl hemkomna efter jaktprovet i Hofgeismar. Efter förutsättningarna även rätt så nöjda med ett 3:e pris på 96 poäng. Tycker inte att Bianca kan klandras för sina poängtapp på haren. Hon träffade sitt livs första hare i Skåne på torsdagen då vi tränade hos Per Westergren. Stort tack för den dagen!!!!

Får tyvärr erkänna att Bianca även tappade en hel del poäng pga av mina klanterier vad gäller själva framförandet. Det gäller att vara lite slug när man för fram sin hund på prov. Roligast och för mig viktigast är 8:an i Stöbern, dvs det vi kallar skogssök. Bianca gick som en furie i Hans-Uwe Icklers viltrika marker och fick på sin andra sökrunda upp kron som hon sedan drev i 13 minuter.

Det var för oss en stor glädje att Martin och Regina Nolte, ägare till Ingo Weidelsburg (Biancas far) tagit sig till provet. Martin var till stor hjälp ute på fälten med råd och tips.

Martin med Bianca

Ett JP i Tyskland skiljer sig inte särskilt mycket från de vi har i Sverige. Man börjar som här hemma med att försöka få tag i hare genom drevkedjor.

En bekant verksamhet, drevkedjan på jakt efter hare.

Vad som däremot skiljer sig en del är att man ganska så noga granskar varje hund exteriört och resultatet av detta protokollförs. Bianca dömdes som  J Sehr gut, dvs mycket bra typ. J:t betyder att hon är yngre än 12 mån.

Bianca mäts

…..även bettet granskas ingående

Bianca fick också för första gången träffa sin far. Tror faktiskt att Ingo var mer entusiastisk än vad Bianca var.

Holländske deltagaren / yrkesjägaren Robert-Jan Dunselman, några funktionärer samt huvuddomaren i vår grupp. Robert-Jan och jag laddade för övrigt gemensamt med tyskt öl inför provet på det Gasthof där vi bodde. Bianca & Sabina sov uppe på rummet.

En rolig sak med tyska jaktprov är den trevliga avslutningen. Vare sig det gäller de Vorsteh- eller Wachtelprov som vi varit på så har alla avslutats med en mycket trevlig, typisk tysk middag med god mat också Öl förstås.

Här Regina och Martin Nolte.

2005-03-20

Bianca är anmäld till JP (unghundsprov) i Hofgeismar i Tyskland 10:e april. Hon är fortfarande något ung och saknar mycket erfarenhet. Men vi har efter en del övervägande beslutat att starta henne i alla fall. Hare har hon aldrig drivit, men vi är lovade en träningsdag i Skåne med, förhoppningsvis, lite hare på vägen ner mot Tyskland.

På grund av att vintern vägrat ge sig har den enda förberedelsen varit några få blodspår för att träna näsan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>