Ria III vom Richthof

Nu är även Ria borta. Måndagen innan midsommar 2010 fick även Ria går den sista svängen i skogen.

Ria var en utmärkt representant för den allsidiga jakthunden. Hon kunde allt, och gjorde med stor glädje. Något hon gjorde med denna stora glädje var att hålla traktens katter i schack.
Något som då och då kostade oss både i pengar och grannsämja. Som hund var hon en sällsynt trogen kamrat som alltid ville vara till lags. Hon hann under sin tid bli mor till många duktiga jakthundar runt om i landet.

Hon vilar nu i samma lilla glänta på ett berg bakom vårt hus. Mitt i jaktmarken och granne med Esta. Två kamrater som fick gå hand i hand under en lång tid.

Ria under den sista veckan. Hon var gamal och trött. När hon släptes ut var det annorlunda på flera sätt. Hon tog inte det där ivriga varvet runt huset för att kolla obehöriga katter eller igelkottar. Istället letade hon upp en plats att lägga sig på.

Hon var sista tiden så trött att hon kunde somna och bli liggande länge där ute, istället för som förr. Då hon tog chansen till en rymning i stället med lite jakt som krydda.

Vid ett besök hos Hugo Bremauer, Kennel Richthof, fick vi chansen att köpa Ria. Ett erbjudanden vi inte ångrar.

Ria tillhör tveklöst den gamla hederliga urtypen av vorsteh. Snäll som få gentemot människor, men när det gäller skadat- eller rovvilt är hon kompromisslös. Ruskigt stor motor, men ändå förarvek.

Ria med sin rekordkull på 16 valpar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>